sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Hyviä podcasteja politiikasta

Area 45

Trumpin presidenttikauteen keskittyneistä podcasteista mielenkiintoisin on Area 45. Siinä tarkasteltiin amerikkalaisittain erittäin harvinaiseen tapaan melko puolueettomasti Trumpin ja hänen hallintonsa toimia. Podcastissa nostettiin esiin sekä onnistumisia että epäonnistumisia, mikä oli erittäin virkistävää vaihtelua tyypilliseen äärimmäisen puolueelliseen tapaan tarkastella USA:n politiikkaa. 

Muut Hoover Institutionin podcastit

Area 45 on konservatiivisen Hoover Institutionin tuottama. Heiltä löytyy myös muitakin mielenkiintoisia podcasteja, kuten esimerkiksi The Grumpy Economist. Nyt siirryttyämme Bidenin aikakauteen edellä mainostamani Area 45 on päättynyt, mutta sen tilalle on kuulemma tulossa vastaavanlainen podcast, jossa vastaavasti seurataan sekä kommentoidaan Bidenin hallinnon toimia. Odotan sitä mielenkiinnolla.

Politbyroo

Kotimaan politiikkaa olen seurannut kahden podcastin kautta. Politbyroo ottaa kerran viikossa kantaa Suomen poliittisiin ilmiöihin. Siinä kolme vakiokeskustelijaa, Sini Korpinen, Matti Parpala ja Juha Töyrylä, kommentoivat välillä kipakastikin ajankohtaisia asioita. Sini edustaa liberaalia siipeä ollen lähellä Kokoomusta, mutta välillä sitä haukkuen. Juha taas on täysillä SDP:n asialla, kun taas Matti pitää oman puoluekantansa podcastissa enemmän piilossa. 

Politiikkaradio

Politiikkaradiossa puolestaan ääneen pääsevät vaihtuvat vieraat. Haastateltavina ovat kuhunkin aiheeseen sopivat asiantuntijat tai päättäjät. 

Suosituksia podcasteista

Mistä podcasteista olet pitänyt? Olisiko jotain hyviä suosituksia? 

2 kommenttia:

 1. Itse kuuntelen usein Ihmisiä, siis eläimiä -podcastia:
  https://soundcloud.com/ihmisiis

  Ei välttämättä tosin niinkään vain politiikasta, mutta esimerkiksi ensimmäinen jakso on Lilja Tammisen kanssa tehty, ja siinä toki politiikka on merkittävässä osassa.

  Politiikkaradiota kuuntelen myös silloin tällöin, mutta aika kepeällä ja viihteellisellä tasolla se tuntuu liikkuvan. Ylipäätään tuntuu että "päivänpoliittiset ohjelmat" käsittelevät asioita turhan pintatasolla omaan makuuni, paljon mielenkiintoisempaa olisi analysoida politiikkaa vuosikymmenten tasolla, jos tälläisiä podcasteja on missä näkökulma on vähän laajempi, niin kerro ihmeessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta Ihmisiä, siis eläimiä -vinkistä. Täytyy testata.

   Ulkomaisista blogeista tuo kehumani Area 45:n seuraaja "Matters of Policy and Politics" pureutuu välillä laajemminkin johonkin pitkäaikaiseen yhteiskunnalliseen ongelmaan. Mutta toki moni jakso siinäkin podcastissa keskittyy vain Yhdysvaltojen päivänpolitiikkaan.

   Poista